Matk Aegviidus

Meie jõurohke matk algas Jõgeva rongijaamast hommikul kella üheksa paiku, kui Taavi avastas, et tal on väikese säärelihased. Seega võttis Taavi  omale eesmärgiks järgneva 31 kilomeetriga kasvatada suuremad säärelihased.
Taavi sääred enne matka
Rong väljus Jõgevalt kell 9.11 ning sõitsime sellega Tapale, kust meid viidi bussiga matka alguspunkti. Kuna Taavil oli kiire oma säärte kasvatamisega, asus ta kiiresti koos Mathiasega kõndima, jättes peatselt kõik selja taha. Nende kamraad Sander tegeles matkakoti tehniliste probleemidega ning võttis eesmärgiks pigem looduse nautimise.
Taavi ja Mathias alustamas teekonda
Esimene vaatamisväärsus oli vaatetorn, kust avaldus vaade kaunile Kõnnu-Suursoole.
Vaade tublidele matkajatele
Taavi esimesed jõupingutused

Teine vaatamisväärsus oli Paukjärve vaatetorn, kus Wolves II ridades palliv Kaivo Sang otsustas võistelda Mathiasega mäest üles jooksul, mille ta loomulikult kaotas.
Kaivo kaotusest üle saamas
Mathiase  jõudemonstartsioon
Kolmanda peatuti Paukjärve ääres, kus oli võimalik käia ka ujumas, mida Ilja ja Martin ka tegid. Samuti otsustas kolmik võtta nõuks kergitada üks palk maast lahti, mida ka ühise jõu abil suudeti.
Matkasellid puhkamas Paukjärve ääres
Martin ja Ilja karastamas
Kaivo olemas uhke, et ta nii kaugele on jõudnud
Sander on säilitanud oma jõu, mida tõestas suure palgi kergitamine ühisel jõul
Peale Paukjärvet järgnesid ainult väiksemad peatused kuni meie telkimiskohani, kuhu me juba kella kolmeks jõudsime. Seal lõime püsti oma telgid ning alustasime söögi valmistamisega. Osad meist läksid mängima kaarte, teised jutustasid niisama ja kolmandad läksid ümbruskonda avastama. Õhtul kuulati Neeme suurepäraseid jutustusi tema matkakogemustest ning elust. Päris hilja õhtul tehti veel üles ka lõke, kus jutustati lausa poole kaheni öösel.
Neeme puhkamas
Taavi ja Mathias jõudu tegemas

Taavi ja Sander nautimas õhtusööki

Õpetaja Neeme jutlemas
Öine soojendav lõke
Teine ehk viimane matkapäev algas vihmaselt ning see jätkus päeva lõpuni. Ees ootas 17 kilomeetrit matka ning sihtkohaks oli Aegviidu rongijaam, kust me koju saime.
Valmistumas lahkumiseks
Jussi nõmm, mis oli vanasti polügooniks
Kaivo elu järele mõtlemas rongijaamas
Lõpupilt

Aegviidu kohalikud

Lõpetuseks võib öelda, et matk oli väga tore ning võrratu oli sellise seltskonnaga matkata. Kindlasti soovitame ka järgnevatel Neemega matkamas käia. Taavi sääred aga ei paisunud ning on endiselt sama väikesed.
Skeem matkarajast.
Mentor Neeme, tänu kellele kõik võimalikuks sai.

Kommentaarid